pirmdiena, 2011. gada 24. janvāris

Es Gribu Kļūt.

Tik sen neesmu rakstījusi. Neesmu gan pat īsti pārliecināta, ka kādu interesē mani egoisma pilnie murmulējumi. Bet tad nu tā. Brīnumaina kārtā esmu nolikusi visus eksāmenus - man palicis tikai viens laboratorijas darbs, kas jāpieveic. Taču sapratusi esmu vienu - citīgi jāmācās, jārukā visu cauru semestri, lai sesiju būtu vieglāk pārdzīvot. Loborus kā nekā varēju jau pirms Jaunā gada nodot un aizstāvēt. Ak vai. (Dziļa, vainīga nopūta).
Sesija pati par sevi lika daudz ko pārdomāt un izvērtēt - visu pēdējo četru mēnešu dzīvi paņemt priekšā un pateikt sev: "Nē! Šitā tas vairs nevar turpināties!" Jākoncentrējas, jākoncentrējas, jākoncentrējas. Turklāt nekad. nekad nedrīkst pieļaut, ka kāds nosaka Tavus dzīves ceļus, Tevi iespaido, izdara Tavas izvēles. Tas nestrādā, ja vēlas skaisti nodzīvot dzīvi. Vienīgais, kas atliek - izvēlēties.
Es izvēlos būt es pati. Mani ļoti iedvesmoja Lauras teiktais viens teikums: "Dare to be different!" Paldies, Tev, Lauriņ!
Šeit vēl pieminēšo vien to, ka ļoti priecājos, kad Jūs, meitenes, ierakstāt kaut ko savos blogos, twitterī, komentāros. Rodas sajūta, ka vēl tepat vien esat, vēljoprojām veidojat svarīgu manas dzīves daļu.
***
Tagad ne tik ļoti nopietni.
Piektdien atkal ar Ievu pabijām Vecrīgā. Mēs vienkārši ļoti jauki pavadījām laiku. Sākām ar McDonaldu. Naudas nebija, taču iet uz klubiem arī kaut kā vēl nekārojās. Tā arī nosēdējām tur divas stundas, vērojot cilvēkus, kas mūsu acu priekšā nospēlēja miljons attiecību modeļus, situācijas - gandrīz kā kino. Tieši, kad gribējām jau doties, pie mūsu galdiņa apsēdās kāds viegli iereibis puisis un sāka mums stāstīt savu dzīves stāstu. Skumīgi īstenībā. Labprāt, būtu viņu satikusi skaidrā. Taču diemžēl nevar īsti cerēt, ka cilvēki ar Tevi sāks vienkārši tā sarunāties, ja būs skaidri kā stikliņš.
***
Pirmo reizi mūžā sanāca tā, ka puisis piekantējas klāt, jo esmu lodējusi. Plus brīdī, kad liec rubika kubu vēl piebilst: "Tā ir kā mūzika manām acīm - meitene, kas liek rubika kubu!" Khem. Un ja vēl šim pasaka, ka būtu interesanti kādreiz uzprogrammēt kādu spēlīti, uz ko viņš atbild ar "Preci mani! Preci mani!", paliek pavisam dīvaini. Bet nu cilvēki ir dažādi un man patīk, ja mani sauc par Zanīti. ^^
Galvenais ir īstajā brīdī pazust. :)
***
Vēl kaut kas?
Jā!
Es atklāju to, ka drīz latvieši varēs kļūt par astronautiem, jo kosmosā palaists mākslīgais pavadonis "Venta 1" (mans opis arī piedalījies šī projekta realizēšanā, cik saprotu, un es ar to ļoti lepjos - taču zinātnes lauciņš Latvijā ir neliels, tajā viegli iekļūt un pazīt zinātniekus), kas nozīmē, ka man ir maziņa cerība piepildīt senu bērnības lielo sapni. Viss kas ir nepieciešams - grāds dabaszinātnēs, vismaz trīs gadu pieredze šajā jomā, laba veselība, angļu, vācu un vēlams arī labas krievu valodas zināšanas. Pirmos divus un pēdējo punktu realizēt ir diezgan viegli, bet veselība gan ir sāpīgs jautājums. Redze, redze - lūk, kas man trūkst! Un arī mugura jāsalabo. To izdarīt būs miljons reižu grūtāk - taču piedāvājums šķiet gana vilinošs, ne?
***
Vēl Es tikai ļoti, lūdzu, dārgās meitenes, esiet sievišķīgas - tā ir briesmīgi laba īpašība, ar kuru var principā izcīnīt visas cīņas, esmu pēdējā laikā iepazinusies ar daudzām meitenēm, kuras par sevi nedomā un cīnās ar gudrību, zināšanām - taču tas ir daudz reižu grūtāk nekā, ja pievieno nelielu devu sievišķības un smalkuma. Ticiet man! To saka arī vīrieši.

8 komentāri:

  1. Kā tad... Es stāstiņu par vieglāku sesijas pārdzīvošanu stāstu sev jau trešo gadu. Šoreiz situācija ir tikai mazliet vieglāka kā pirms gada galvenokārt tādēļ, ka mazāk kursu pēc skaita.

    AtbildētDzēst
  2. Wow, Pēteri! Tu lasi manu blogu? Esmu samulsusi. :D He!
    Ļauj man sev iestāstīt, ka nākamreiz būs vieglāk! Lūdzu, ļauj man to darīt!

    AtbildētDzēst
  3. būtu jau ļoti jauki, ja pietiktu tikai ar to, ka esi skiasta.
    Bet, protams, ka vīrieši teiks, ka tā ir vieglāk, ja sievieteir skaista. Tas man šķiet ir tā tikai loģiski. būtu jauki, ja viņi paši arī kadreiz par sevi padomātu.

    Un man šķiet, ka nav tik ļoti maz meiteņu, kas liek rubika kubus. Bet nu tu vari izmantot to kā ieganstu, lai iepazītos jā :D

    un parasti uz McDonaldu iet tieši pēc klubiem, kad ir sagribējies ēst ap 4riem no rīta :D

    AtbildētDzēst
  4. Es, protams, domāju, ka sievietei jābūt gan SIEVIŠĶĪGAI, gan GUDRAI. Sievišķīgums uzreiz nenozīmē skaistumu vai kaut kā tā - vienkārši izsmalcinātību, graciozitāti, eleganci, pašpārliecību. Tas vienkārši gāž no kājām, manuprāt. Visi paliek mēmi. Ne?
    Bet, kā Lagzda teica - vīrieši sāk par sevi domāt tikai tad, kad viņiem parādās draudzene. :)
    Man arī tā šķita, bet es pieņemu, ka tikai tāpēc, ka esmu tādās vietās kā 1.ģimnāzija, fizmati, datoriķi - citas meitenes sastapt īsti neizdodas. Turklāt viss sākās jau ar lodēšanu.
    Pirms došanās uz klubiem arī daudzi sapulcējas mcdonaldā, satiek tur draugus, jo siltāk. :)

    AtbildētDzēst
  5. nu sievietes arī nevar būt ideālas. Tas IR grūti.
    pašpārliecību iegūt vispār ir ārkārtīgi grūti.
    nu vajadzētu viņiem padomāt atrāk, tad varbūt sanāktu labāk.

    nu lodēšana ir diezgan pamatīga jā. to es nemāku. Būs jāpaprasa kādam, lai iemāca.

    ā. un man arī patīk, ka mani sauc par Zanīti. (:

    AtbildētDzēst
  6. Bet es gribu, lai sievietes pacenšas. :)

    Jap jap jap deminutīva forma ir piemīlīga.

    AtbildētDzēst
  7. Bet es gribu, lai vīrieši pacenšas :D

    AtbildētDzēst
  8. Te ir skaists fons. Un man patīk lodēt.

    AtbildētDzēst