svētdiena, 2010. gada 24. oktobris

Life is something to do when you can't get to sleep. ~Fran Lebowitz

Es nupat konstatēju, ka esmu palikusi tik šausmīgi neaktīva. Droši vien jau tik ļoti, ka visi mani ir aizmirsuši vai vismaz domā, ka esmu savā kaktā sapuvusi vai nosmakusi fizikas grāmatu kaudzēs.
Ā, bet nekā nebija!
Jau ilgāku laiku eju savā bloga kontā un gribu spiest uz pogas "jauna ziņa", bet nav ne jausmas, par ko rakstīt - no vienas puses mana dzīve šķiet tik nevērtīga, nedaudz neveiksmīga, no otras - pārāk sarežģīta, lai mēģinātu to vēl atstāstīt.
Kad man prasa: "kā iet pa dzīvi?", es vienmēr ļoti godīgi atbildu, ka labi, jo esmu pārlaimīga, ja kāds par mani painteresējas.
Īstenībā iet nedaudz jautrāk kā vienkārši "labi". Šonakt es nosapņoju, ka mana māja sabrūk. Iepriekšējā naktī bija pārlieku auksti - murgoju, ka kursabiedri par mani saderēja, vai es izturēšu līdz rītam. No rīta tā vien gribējās kādam pasūdzēties, ka māsa bija paņēmusi manu otro segu.
Lekcijās vēl joprojām man iet kā pa miglu - nespēju lāgā koncentrēties. Vienīgais uzlabojums - es vairs neķiķinu visu laiku. Vienīgi šonedēļ nosmējos mehānikā sarkana. Mēs ar Lāsmu abas muļķojāmies, tad pēkšņi viņa parāda uz manu zilo jaku un prasa: "mums gadījumā nav vienādas jakas?" Es skatos un, jā, tiešām ir! Sākām abas smieties, jo man tā jaka jau divus gadus un es viņu tik bieži nēsāju, bet mēs to atklājam tikai tagad. Lāsma to vēl Ievai pačukst. Nevaram beigt smieties. Profesors apklust, paskatās uz mums. prasa: "Kas tur tik smieklīgs?" Emīls Veide (savā jaukajā balsī, smaidot) viņam atbild: 'Viņām vienādas jakas." Profesors samulst, nomurmina, ka nevarēs šo problēmu atrisināt, mēģina turpināt lekciju. Mēs nosarkušas savukārt mēģinām apklust.Pēc tam vēl es ik pa brīdim noraustos.
Saprotu, ka nav tik smieklīgi, bet tajā brīdī.. Ha! Starp citu, fakultātē tik bieži gaisā zib fiziķu jociņi, ka man pat cieņā jānoliec galva un jānodomā: "Bāc, viņi ir tik gudri!"
Šeit visi ir ļoti izdarīgi cilvēki. Cits par citu ģeniālāki. Daudz puišu. Nebūtu nekādas vainas, ja vien visas filmas, ko viņi iesaka noskatīties, nebūtu spriedzes, trilleri vai šausmenes, labākajā gadījumā dokumentālās. Nekādas romantikas - tagad tik ļoti gribas kaut ko sievišķīgu, muļķīgi salkanu, kādu filmu, pie kuras var nopūsties, apraudāties vai izdvest "aaaw!"
Lai arī, cik dīvaini nebūtu, šobrīd man vislabāk patīk datori. Tos es vienīgos saprotu. Runājot par mehāniku un matemātikām, jāsāk atkal pieminēt ķīniešus - tikpat nesaprotami.
Mums fakultātē bija potenciālo biedru seminārs, kurā piedalījās visi, kas gribētu būt Studentu padomē. Viss bija dikti jauki. Gaisā jutu taustāmas idejas. Fizmati rīko tik daudz pasākumu, ka prieks, piemēram, 5.novembrī ir Retro balle, tad vēl ziemā uz ledus Daugavā liek ziņu pārējiem cilvēkiem. Es nevaru vien sagaidīt!
***
Laikam tomēr jāiet čučēt. Brālis tikko prasīja, vai es nevaru paņemt televizoru uz savu istabu, jo kāds skolā izstāstīja spoku stāstu un sabiedēja nabadziņu. Droši vien kaut kādi mošķi lien laukā no ekrāna, brr. Bail pat domāt, pati sevi arī nobiedēšu. Kārlis aizgāja pie mammas. Tā kā pie ļaunā televizora šonakt neviena nebūs. Kaķi arī nelaidīšu laukā no istabas.
Jauku Svētdienu! Atcerieties, ka dzīve jāmīl, jo tā ir vienīgais, kas mums patiesi dots un ko mēs varam paši pārvaldīt un veidot!

7 komentāri:

  1. man šķiet, ka "neaktīva" būtu viens no pēdējiem vārdiem, ko es tev piemērotu, sevišķi pēc FMF posma sākšanās :D

    bet man kaut kā baigi patika šitais ieraksts, es pat smējos par to, kā jūs smējāties. un jā, par gudrajiem cilvēkiem fizmatos, tas pirms kāda pusgada bija praktiski mans vienīgais priekšstats ar turieni. tagad tas ir krietni pakliedēts, nu ne jau, ka cilvēki nav gudri, bet, ka viņi ir arī foršiii

    es kaut kad pavisam nesen uzzināju, ka tev vispār ir kaķis :)

    AtbildētDzēst
  2. Iespējams, ka savā FMF es esmu diezgan aktīva, bet rakstu maz. Noslēdzos savā Zeļļu ielas pasaulē un ar citiem kontaktējos maz. Tas tā kā visvairāk nospiež manu sirdsapziņu.

    Es visulaiku toties baidījos, ka visi būs gudrīši ar lielām biezām brillēm. Bet par laimi tas bija stulbs stereotips. Starp citu, mēs tagad pie Ingmāra ejam nevis dzert tēju, bet skatīties fiziķu seriālu "Big Bang Theory". Ja es nemācītos FMF, nekad to neskatītos.

    Uii, kaķis man jau kā septiņus gadus! :)

    AtbildētDzēst
  3. vai tad "Big Bang Theory" ir fiziķu seriāls? :O tad mana māsa, Vaira un Kārlis ir fiziķi? :O

    ā. un pie tā uzraksta tapšanas uz Daugavas es pagāšgad biju klāt ^^ "MĒS GRIBAM PALIKT"


    Es arī gribētu foršas ballītes. man patika tā ballīte, ko rakstīji, kur pretējā dzimuma apģērbs bija dresscode. pilnīgi gribas pamēģināt.

    AtbildētDzēst
  4. jā, man liekas daudziem mūsu bijušajiem klasesbiedriem un skolasbiedriem viņš arī bija iecienīts :) bet nu RV1ģ jau arī ir kaut cik matemātiķu/fiziķu sabiedrība :D

    AtbildētDzēst
  5. Es domāju - nevis seriāls, ko skatās tikai fiziķi, bet par fiziķiem. :) Bet katrā gadījumā palieku pie sava, normālā gadījumā es no viņa izvairītos. :)
    Ballītes jau it kā ir, bet jāmācās. Piemēram, esmu divas brīvdienas nosēdējusi čakarējoties ar vienu lab. darbu, bet man vēl ir arī otrs! :)

    AtbildētDzēst
  6. ā. uzraksts bija: "Es Gribu Palikt" (sajaucu).

    un jāaa. zinu, ka laboratorijas darbi ir aizraujoši. Fizika man būs gan tikai nākamgad, bet ar ķīmiju pilnīgi pietiek.

    AtbildētDzēst
  7. Man toties nākamgad būs ķīmija - wuhūū! <--- tas ir sarkasms.

    AtbildētDzēst